Το ΦΕΚ για τα δυσπρόσιτα: Τα εύλογα ερωτήματα

Το ΦΕΚ για τα δυσπρόσιτα: Τα εύλογα ερωτήματα

Παρατηρώντας κανείς το ΦΕΚ της 11ης Σεπτεμβρίου όπου δημοσιεύτηκε η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και τα δυσπρόσιτα(μαζί με τα επιπλέον) θα παρατηρήσει ότι η υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται έχει ημερομηνία 7 Αυγούστου 2018 και ορίζει ως δυσπρόσιτα τα σχολεία Ι,ΙΑ,ΙΒ,ΙΓ κατηγορίας.

του Δημήτρη Μπράτη


Στις 22 Αυγούστου ,όμως,είχε δημοσιευθεί απόφαση του υπουργού με την αναμοριοδότηση και τα δυσπρόσιτα με ημερομηνία υπογραφής 7 Αυγούστου και πάλι!!! όπου ως δυσπρόσιτα ορίζονται τα σχολεία ΙΑ,ΙΒ και ΙΓ κατηγορίας(απουσιάζουν τα Ι).
Τα ερωτήματα εύλογα:
1.Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο υπουργικές αποφάσεις με την ίδια ημερομηνία(7-8-18) οι οποίες να ορίζουν διαφορετικά τα δυσπρόσιτα;
2.Αν η διεύρυνση των δυσπροσίτων ήταν απόφαση από τις 7/8/18,όπως φαίνεται στο ΦΕΚ,γιατί δεν δόθηκε έγκαιρα στη δημοσιότητα ,έτσι ώστε να γνωρίζουν όλα τα δυσπρόσιτα οι αναπληρωτές πριν κάνουν τις δηλώσεις τοποθέτησης;
Συμπερασματικά:Ορθά η ΔΟΕ και οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ κατήγγειλαν τη διαδικασία ότι παραβιάζει τις αρχές της ισονομίας και της διαφάνειας.Όμως,σε καμία περίπτωση,δεν πρέπει να αφήσουν να δημιουργηθούν τετελεσμένα που παραβιάζουν αυτές τις αρχές.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !