Την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του bullying, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του bullying, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με αφορμή τη σημερινή πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών ο κ. Σπανάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία χρόνια, τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού (bullying) και ενδοσχολικής βίας έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα μας, με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά, ακόμη και του Δημοτικού Σχολείου.

Πρόσφατα, ένας 17χρονος μαθητής σχολείου του Βύρωνα, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την αδελφή του που δεχόταν καθημερινά σχολικό εκφοβισμό, ξυλοκοπήθηκε άγρια από συνομηλίκους τους, μαθητές και εξωσχολικούς. Σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, εκατοντάδες περιστατικά σχολικού εκφοβισμού λαμβάνουν χώρα στα σχολεία όλης της Ελλάδας, χωρίς να καταγγέλλονται, καθώς τα θύματα είτε ντρέπονται να τα δημοσιοποιήσουν είτε φοβούνται την περαιτέρω στοχοποίησή τους».

Στην Ερώτησή του ο κ. Σπανάκης επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους εκπροσώπους των καθηγητών και τα μαθητικά συμβούλια και ζητάει:

1)Την κατάλληλη ενημέρωση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων, για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
2)Τη στελέχωση των Σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
3)Τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των μαθητών.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: