Τι θα γίνει με τα κενά; Πως θα γίνουν οι διορισμοί 2015-16; Τι θα ισχύσει για τα δυσπρόσιτα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/01/2015 - 12:49 | Author: Newsroom Ipaidia

Δεν θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ξεκαθαρίζει ο Τάσος Κουράκης, Συντονιστής Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο 360pedia.gr.

Οι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν από τις λίστες αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και τους πίνακες αναπληρωτών.

Οι πίνακες αναπληρωτών αριθμούν περίπου 28.000 δάσκαλους και καθηγητές που έχουν προϋπηρεσία στην εκπαίδευση και μάλιστα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, οι περισσότεροι. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει ο Τάσος Κουράκης, θα αντλήσει από αυτή την μεγάλη δεξαμενή και από τους επιτυχόντες διαγωνισμών ΑΣΕΠ που παραμένουν αδιόριστοι, τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να διοριστούν για τις ανάγκες των σχολείων το 2015-2016. Λέει μάλιστα ότι οι πίνακες αναπληρωτών θα επικαιροποιηθούν, προφανώς για να συμπεριλάβουν όσους υπηρέτησαν ως αναπληρωτές από το 2010 και μετά και δεν εντάχθηκαν επειδή είχε παγώσει η τροφοδότησή τους.

Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Τάσου Κουράκη: Δεν θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ, όσον αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Σχεδιάζουμε έναν νέο προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων προσωπικού που θα υλοποιηθεί άμεσα με την συνεκτίμηση του συνόλου των προσόντων κάθε εκπαιδευτικού. Κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες, και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους (Διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο +ΑΣΕΠ, λίστα Πολυτέκνων) και εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών. Έτσι θα εξασφαλίσουμε τη λειτουργία και τη διοίκησης όλων των σχολείων.

Ταυτόχρονα, σταδιακά θα καταργήσουμε όλες τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Μεταβατικά θα αξιοποιήσουμε και τις δυνατότητες προσλήψεων μέσω προγραμμάτων για να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά, ενισχύοντας όμως τις χαμηλές αμοιβές τους. Επίσης, θα επιδοτήσουμε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των εκπαιδευτικών και η επαρκής στελέχωση των σχολικών μονάδων σε αυτές τις περιοχές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ 24/1 ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Για τα κενά μιλάει ο αιρετός Νεκτάριος Κορδής (Κενά Β/θμιας, ειδικής αγωγής, μουσικών και καλλιτεχνικών). Τι ειπώθηκε για την τράπεζα θεμάτων.

Loading...


  • europalso   ideascentral