: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ξεκινά νέα μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η νέα έρευνα αφορά τη δράση της ομάδας και στην περιοχή της Αττικής, συνήθως δρουν στη Βόρειο Ελλάδα και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά και φθάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλα όπως διέγερση σε ανυπακοή παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων.

Γυμνασιάρχης: Περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνη

Μήνυμα πως περιμένει να αποδοθεί η δικαιοσύνη έστειλε ο διευθυντής στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας, την ώρα που απολογούνται οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που κατηγορούνται για την αρπαγή του.

«Εκείνο που περιμένω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν ήθελα να ικανοποιήσω το φτωχό μου το σαρκίο, θα καταντούσα σαν αυτούς. Περιμένω να αποδοθεί η δικαιοσύνη», δήλωσε επιστρέφοντας στη θέση του σήμερα το πρωί.