: Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «θεματοφύλακες του Συντάγματος» έδεσαν πισθάγκωνα τον γυμνασιάρχη του σχολείου στην Πιερία κ. Διονύση Χατζή.

Περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» του ο κ. Χατζής σε δημοσιογράφους.  «Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν. Μεταξύ τους συζητάνε «ποιος είναι αυτός», «είναι ο Xατζής;». Με ρωτάνε «Είσαι ο Χατζής;». Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα μου λέει συλλαμβάνεσαι. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει γιατί βασανίζετε τα παιδιά. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη. Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν λέει στον άλλο βγάλε τις χειροπέδες. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου», είπε σε δημοσιογράφος.

«Πισθάγκωνα, . Έτσι, με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Διονύσης Χατζής.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα μετά την προθεσμία που έλαβαν οι 11 συλληφθέντες-αυτοαποκαλούμενοι ως «»- που κατηγορούνται ότι πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου.

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Γεωργιάδης για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ξεκίνησαν ως παρωδία και εξελίσσονται σε τρομοκρατική οργάνωση

Η όλη ιστορία με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεκίνησε ως παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους αρνητές του κορονοϊού που άρπαξαν τον γυμνασιάρχη στην Πιερία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία, είπε για τους «Θεματοφύλακες» ότι είναι διαφορετικό να βλέπεις κάποιους να φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα, που είναι προφανώς γελοίο αλλά όχι ποινικό αδίκημα και είναι άλλο να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές.

Όπως είπε «Αυτό τους αναβιβάζει σε επίπεδο σχεδόν τρομοκρατικής οργάνωσης», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και διεμήνυσε πως όποιος τολμήσει να παραβιάσει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του.

«(…) και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μην το έχουν καταλάβει, γιατί το μυαλό τους προφανώς είναι λίγο θολό. Πάνε με βαριές κατηγορίες. Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», σημείωσε.