Σχολεία – Βασιλακόπουλος: Δεν γίνεται να ανοίξουν Γυμνάσια-Δημοτικά στην κορύφωση της πανδημίας

Σχολεία – Βασιλακόπουλος: Δεν γίνεται να ανοίξουν Γυμνάσια-Δημοτικά στην κορύφωση της πανδημίας

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων μετά από τα Λύκεια.

Να ανοίξουν πιλοτικά κάποιες δραστηριότητες

Το άνοιγμα των Λυκείων είναι μία τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη, κυρίως για τα παιδιά των πιο οικονομικά αδύναμων οικογενειών εν όψει και των , επισημαίνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εντούτοις τονίζει ως προς τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά πως «δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα στην κορύφωση της πανδημίας».

Φέρνοντας ως παράδειγμα το λιανεμπόριο και επισημαίνοντας πως η λειτουργία του δεν αποτελεί «άνοιγμα», αλλά ανακατεύθυνση επικίνδυνων επαφών σε χώρους όπου είναι πιο εύκολο να τηρηθούν τα πρωτόκολλα, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα πιλοτικά κάποιες δραστηριότητες ως μηχανισμός για να μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

Ειδικά ως προς ορισμένες επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία των Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως αποτελεί μεγάλη εκπαιδευτική ανάγκη.

Επ’ αυτού εξήγησε πως η προετοιμασία για της για τους πολύ αδύναμους οικονομικά γίνεται μέσα στα Λύκεια, σε πιο μεσαία στρώματα γίνεται με ενισχυτική διδασκαλία στα φροντιστήρια που είναι επίσης κλειστά, ενώ τα ανώτερα οικονομικά στρώματα συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια τους.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι αρκετοί μαθητές έχουν κρατήσει απουσίες για μελέτη μετά το , άρα το ρίσκο είναι πολύ μικρό.

Ως προς τα που θα πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως η χώρα ακολούθησε το επιτυχημένο παράδειγμα της Βρετανίας.

Άνοιγμα σχολείων: Τι γίνεται αν το self test βγει θετικό

Δώρο Πάσχα: Πότε και πώς θα πληρωθεί σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Τι είπε για Γυμνάσια και Δημοτικά

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !