: Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι αυτοαποκαλούμενοι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε μεταξύ άλλων «Έχουμε δράσει από την πρώτη στιγμή. Οι ενέργειες αυτές ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προσέβαλαν την κοινή λογική και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας»

Αποκαλυπτικά για τον τρόπο που έδρασαν οι συλληφθέντες είναι τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Τι λέει η δικογραφία

«Υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας» αναφέρεται.

Στα έγγραφα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης κατέγραψαν πως προετοίμασαν οι αρνητές του την αρπαγή του γυμνασιάρχη.

«Ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα» προσθέτουν.

«Όλοι είμαστε φοβισμένοι»

Την αγωνία του για την επόμενη μέρα στη σχολική κοινότητα εξέφρασε ο λυκειάρχης Γιώργος Γκαϊτατζής. «Φοβάμαι και δεν φοβάμαι μόνο εγώ φοβούνται και τα παιδιά, φοβούνται οι γονείς, οι καθηγητές. Για οτιδήποτε, πλέον δεν μπορώ να φανταστώ που είναι το τέρμα» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή αντιεμβολιαστές και υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Προσπαθούν να φτιάξουν παρα-αστυνομία

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η είναι σοβαρό κακούργημα και μπορεί να τους στείλει και στη φυλακή. Οργανώνονται μέσα από τα social media για να κάνουν αυτά που κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με σοβαρές παραβάσεις του ποινικού δικαίου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει παρα-αστυνομία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα από αυτά που πιστεύει να δημιουργήσει μια παρα-αστυνομία», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

«Αυτά είναι στοιχεία ζούγκλας, όχι μιας δομημένης κοινωνίας. Διαπράττουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Δε με ανησυχεί το γεγονός. Όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, συλλαμβάνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.