– Κορονοϊός: H αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που φέρονται να συμμετείχαν στην αρπαγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία διώκονται για κακουργηματική πράξη

 

Τα άτομα με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του μέσα στα .

Η ίδια δικογραφία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά.

Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. H εκπαιδευτική κοινότητα στο Αιγίνιο Πιερίας βρίσκεται ακόμα σε σοκ μετά την «σύλληψη» του διευθυντή του Γυμνασίου στην ομώνυμη περιοχή μπροστά στα μάτια των μαθητών του από μέλη της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας».

Καταγγελία σοκ της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Πιερίας στο ΕΘΝΟΣ

Όπως εξήγησε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας η Μεταξία Τσιαργαλή τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης Συνταγματικής Αστυνομίας αντιδρούν στην εφαρμογή του edupass όπου γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών σε δημόσιες δομές με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test ή self-test. «Αυτοί οι συγκεκριμένοι θεωρούν ότι οι διευθυντές των σχολείων εφαρμόζοντας το νόμο μετά τη εφαρμογή edupass, παραβιάζουν το Σύνταγμα τους χαρακτηρίζουν επίορκους, προδότες του Συντάγματος και στρέφονται εναντίον τους» δήλωσε  η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μεταξία Τσιαργαλή. Στόχος τους ήταν και ο διευθυντής του Λυκείου. Ωστόσο ο τελευταίος δεν είχε προλάβει να φτάσει στη σχολική μονάδα.

«Επτά-οχτώ άτομα περίμεναν το διευθυντή του Γυμνασίου έξω από την αυλή του σχολείου. Του επιτέθηκαν και με βία κατάφεραν να του βάλουν χειροπέδες. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής».

Παρέμβαση Κεραμέως

Με ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό στην Πιερία, όπου μια ομάδα ατόμων, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έβαλαν χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη, τον «απήγαγαν» και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα,

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας», έγραψε η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε: «Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».