Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα με απογευματινή βάρδια στην Αττική.

Τι είπε για τα σχολεία

«Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για τα απογευματινά σχολεία αν δούμε λιακάδα και μια διαφορετική εικόνα, είναι κρίμα να χάνονται μαθήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι δεν παίζουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά και τις μετακινήσεις συμπληρώνοντας πως «υπάρχει η πρόβλεψη για τα , γιατί είναι καλύτερα να προλαμβάνεις και ας είναι υπερβολικό το μέτρο» σχετικά με την απόφαση της Πέμπτης να μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική σήμερα, Παρασκευή, μεταξύ και άλλων περιοχών της χώρας.

«Υπήρξαν ακραία φαινόμενα, υπήρχαν προβλέψεις από τους μετεωρολόγους και η πόλη λειτουργούσε με προσοχή. Πέρασε ξώφαλτσα από την Αττική στην ακραία του φάση το φαινόμενο και υπήρξαν βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων κάποια προληπτικά μέτρα, γιατί είχε γίνει αναφορά για πάρα πολύ έντονα για το διάστημα 03:00-06:00 το πρωί. Ευτυχώς ήταν λιγότερα του αναμενόμενου και γι’ αυτό παραδόθηκε στην κυκλοφορία γρηγορότερα ο Κηφισός και η παραλιακή, στις 06:30 αντί στις 08:00» πρόσθεσε ο Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε υπάρχουν μικρά ζητήματα σε κάποιους δρόμους γειτονιών των δήμων: «Στο σημείο, κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου έγινε υπερχείλιση λόγω του Ιλισού, μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απορροή των υδάτων και θα έχουν απομακρυνθεί τα φερτά. Όλα τα υπόλοιπα έχουν αποκατασταθεί, πλήρως».