: Στο κλείσιμο των σχολείων  αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, . Η υφυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Δεν κάνουμε μπρος-πίσω. Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις» σημείωσε η

Όπως υπογράμμισε η κυρία Μακρή, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός είναι να παραμείνουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει περαιτέρω» ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι προτεραιότητα η διά ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Lockdown Αττική: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Σχολεία – Lockdown: Τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Πέμπτη 11/2 – Ωράρια, απουσίες, τηλεκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «γίνεται σωστά η παράδοση της ύλης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οπότε δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι από την Πέμπτη ξεκινά και πάλι η εκπαιδευτική τηλεόραση, με 5-6 μαθήματα, όπως έγινε και την άνοιξη, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που ίσως υπάρξουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε ότι η ύλη των πανελλαδικών είναι γνωστή από τον προηγούμενο μήνα και οι μαθητές γνωρίζουν σε τι θα εξεταστούν.

«Είναι -30% σε σχέση με πέρσι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.