Σχολεία: Αλλαγές σε απουσίες και εκδρομές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2020 - 10:57 | Author: Newsroom Ipaidia

Αυστηροποιούνται οι ποινές στις περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία από μαθητές, ενώ το υπουργείο Παιδείας μελετά ξανά και το σύστημα των των μαθητών, με τον διαχωρισμό τους σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες να μένει όμως αμετάβλητος.

Σχετικά με τις απουσίες φέτος δεν θα προσμετρώνται εκείνες έως 5 ημέρες αν οφείλονται σε έξαρση της εποχικής γρίπης από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Υπουργείο Παιδείας: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης -Τι θα ισχύσει για τις απουσίες

Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης-Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Για το θέμα των απουσιών, σύμφωνα με "Τα Νέα", σήμερα επιτρέπονται 114 απουσίες σε όλη τη χρονιά χωρίς διάκριση ανάμεσα σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, κάτι που κρίνεται ότι έχει περιορίσει τη γραφειοκρατία στα , άρα λειτούργησε θετικά.

Μελετάται όμως η μείωση του επιτρεπόμενου ορίου στα , όπου σήμερα επιτρέπεται να απουσιάσει ένας μαθητής στο 50% του συνολικού διδακτικού έτους. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να πέσει στο 40% ενώ θα δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία στον σύλλογο διδασκόντων και στον διευθυντή του κάθε σχολείου για το πώς θα χειρίζονται το θέμα των σχολικών απουσιών.

Στο θέμα των το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να αποφασίζουν στο εξής μόνα τους για τις τους, στις οποίες θα μπορούν να μετέχουν και οι γονείς μαθητών αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με διάταξη του για τα δημοτικά, που θα επεκταθεί σύντομα σε γυμνάσια και λύκεια "οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη για την οργάνωση των ημερήσιων εκδρομών και την επιτήρηση των μαθητών. Οι εκδρομές αυτές γίνονται ανά σχολείο ή ανά τάξεις και όχι ανά τμήμα. Εξαιρετικά, είναι δυνατή η πραγματοποίηση χωριστών ημερήσιων εκδρομών από μια τάξη, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον αυτό επιβάλλουν ιδιαίτεροι παιδαγωγικοί λόγοι".

Επίσης, το υπουργείο εξετάζει δέσμη μέτρων για την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση κρουσμάτων βίας στα σχολεία.

Νίκη Κεραμέως για τις σχολικές εκδρομές: Τι αλλάζει  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: