Στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» εντάχθηκε η επέκταση του Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της Διεύθυνσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτίριο.

Η θετική αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Η κατάρτιση της μελέτης του έργου θα γίνει από τον Δήμο Πειραιά, ενώ η χρηματοδότηση  θα φτάσει περίπου τα 2.076.612, 81 ευρώ. Το νέο κτήριο συνολικής εκμεταλλεύσιμης δόμησης 488,13 m2 θα ανεγερθεί σε οικόπεδο όμορο του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά, επί της οδού Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Ε΄ Δημ. Κοινότητας. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπάρχοντος Μουσικού Γυμνασίου –Λυκείου, οι χώροι του οποίου κρίνονται ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των μαθητικού πληθυσμού του σχολείου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το νέο μουσικό σχολείο θα είναι μία σύγχρονη κατασκευή, με δυνατότητα σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, θα έχει αυτόνομη είσοδο, προσβάσεις ΑΜΕΑ κ.λ.π αλλά και άμεση επικοινωνία με το υπάρχον σχολείο, τόσο στους χώρους κύριας χρήσης όσο και όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο αύλειο χώρο και περισσοτέρους χώρους διδασκαλίας.

Το έργο της επέκτασης θα προσφέρει λύση στις αυξημένες απαιτήσεις νέων εγγραφών, καθώς πρόκειται για το μοναδικό Μουσικό Σχολείο στον Δήμο Πειραιά και τους όμορους δήμους.