Στις θέσεις τους ήδη οι 15.371 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/09/2017 - 17:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο μεγαλύτερος αριθμός πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς – "Ως υπουργείο κάναμε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο", "συνεχίζουμε την προσπάθεια, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, να πείσουμε για μόνιμους διορισμούς παντού", τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Ο μεγαλύτερος αριθμός , 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ώστε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου νηπιαγωγοί, δάσκαλοι καθηγητές και βιβλία να είναι στη θέση τους. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το προηγούμενο σχολικό έτος, με 5.919 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Κάτι που στα χαρτιά ευαγγελίζονταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά δεν υλοποιούσαν ποτέ, με αποτέλεσμα οι αντίστοιχες δομές να είναι σοβαρά υποστελεχωμένες.

Σήμερα, στην Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 6.313 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, οι οποίοι θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών ακόμη και στα 834 Ολιγοθέσια Σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Με το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τους περίπου 14.000 μαθητές των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων με ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας. Παράλληλα, φέτος τα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.

Στις δομές Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν 3.489 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται 954 καθηγητές στα Γυμνάσια και Λύκεια και 2.094 στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ 2.521 αναπληρωτές ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τοποθετήθηκαν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι τα όποια πραγματικά κενά προκύψουν θα καλυφθούν «από τις πιστώσεις που το υπουργείο Παιδείας έχει προνοήσει να υπάρχουν».

Κοινή απόφαση

Για πρώτη φορά, έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές, με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας. Η έκπτωση αφορά αποκλειστικά στην πρώτη μετάβασή τους, καθώς και τη μετακίνησή τους, εφόσον απαιτηθεί, σε άλλο νησί για να αναλάβουν υπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν αντίγραφο της Υπουργικής Απόφασης πρόσληψης ή αντίγραφο της απόφασης τοποθέτησης του οικείου διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση.

“Δεν εφησυχάζουμε”

«Ως υπουργείο κάναμε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο», υπογράμμισε σχετικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. «Όμως δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να εργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί. Κυρίως, όμως, συνεχίζουμε την προσπάθεια, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, να πείσουμε για μόνιμους διορισμούς παντού, με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή», πρόσθεσε. Τέλος, ο υπουργός ευχήθηκε «καλή νέα σχολική χρονιά στους », προσθέτοντας ότι «τους εμπιστευόμαστε, όπως εμπιστευόμαστε κάθε δάσκαλο και καθηγητή που ασκεί με σεβασμό το λειτούργημά του».

avgi.gr  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: