ΣτΕ: Πράσινο φως στην αναδιάρθρωση των ΑΕΙ με το σχέδιο Αθηνά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/07/2014 - 02:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Το πράσινο φως για την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά που αφορά στην αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν συνταγματικό και νόμιμο το επίμαχο σχέδιο με βάση το οποίο επήλθε η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη.

Στο ΣτΕ προσέφυγε το ΤΕΙ της Αθήνας ενώ και ακολούθησαν και άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο το σχέδιο Αθηνά.

Το Γ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή κρίνοντας ότι η συγχώνευση, η κατάργηση, η μετονομασία Τμημάτων, κ.λπ. με Προεδρικά Διατάγματα, «κατόπιν τεκμηριωμένης βάσει των κριτηρίων του νόμου 4009/2011 και με απλή γνώμη της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και του συμβουλίου του κάθε Ιδρύματος, μετά από γνώμη της συγκλήτου», δεν αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος που προστατεύει την Παιδεία.

Ακόμη, έκρινε ότι είναι συνταγματική και νόμιμη η διαδικασία που τηρήθηκε για την έκδοση του επίμαχου διατάγματος για το ΤΕΙ Αθήνας, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΤΕΙ ότι παραβιάζονται οι αρχές της αναλογικότητας και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης

NEWS.GR

Loading...
  • europalso

    ideascentral