Επανήλθε από προχθες η στην ΕΡΤ με τη σφραγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία αυτό ειδικά το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά

Καθημερινά 10 – 11 το πρωί στην ΕΡΤ2 στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εθελοντές δάσκαλοι στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

«Η όλη απόφαση πάρθηκε στη λογική της παροχής ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών μιας και πρόθεση μας είναι να δώσουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες σε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε παιδιά τα οποία πιθανότατα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το internet στο μέρος που μένουνε», θα πει στο ΕΘΝΟΣ   η υφυπουργός Παιδείας και θα προσθέσει: «Δίνουμε έμφαση στα παιδιά του δημοτικού γιατί έχουνε μεγαλύτερη οικειότητα με την τηλεόραση και παράλληλα δίνουμε έμφαση αυτό το πρώτο διάστημα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην εμπέδωση των μαθημάτων, κεφαλαίων και ενοτήτων της διδαχθείσας ύλης».

Όπως μας εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη υπάρχει σκέψη να αυξηθεί κατά μια ώρα στη συνέχεια η διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής εκπομπής και να διανθιστεί με ειδικότητες όπως είναι τα Αγγλικά αλλά και με κάποια ενότητα που θα έχει να κάνει με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Ανταποκρίθηκαν οι μαθητές

Θετική ανταπόκριση στο μαθητικό κοινό είχε η πρεμιέρα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με τη Nielsen στα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 51,2% και στις ηλικίες 4-17 το 49,5%. Είναι ενδεικτικό ότι στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%.