ΣΥΡΙΖΑ για Ειδικά Σχολεία: «Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει την υφυπουργό του»

ΣΥΡΙΖΑ για Ειδικά Σχολεία: «Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει την υφυπουργό του»

: «Η διάψευση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή από… το ίδιο της το υπουργείο είναι ενδεικτική. Η αρμόδια υφυπουργός για την παραπληροφορούσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών»», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι μαθητές και οι καθηγητές των Ειδικών Σχολείων βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στο έλεος της πανδημίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας. Παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, δεδομένου ότι τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά αντιμετωπίζουν αυξημένη ευπάθεια.

Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν προσληφθεί επιπλέον εκπαιδευτικοί, σχολικοί νοσηλευτές, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων με τους μαθητές να συνωστίζονται καθημερινά, όπως δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο τακτικών τεστ και ιχνηλάτησης. Επίσης, κανένας εκπαιδευτικός και κανένα μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η διάψευση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή από… το ίδιο της το υπουργείο είναι ενδεικτική. Η αρμόδια υφυπουργός για την Ειδική Αγωγή παραπληροφορούσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών». Μάλιστα σημείωσε πως η ανταπόκριση είναι μαζική! Ωστόσο, η εγκύκλιος για την έναρξη των εκδόθηκε μια ημέρα μετά τη συνέντευξή της και η πλατφόρμα άνοιξε μόλις χθες.

Εδώ σχετικό απόσπασμα:

Επιτέλους, το υπουργείο Παιδείας ας σταματήσει να ακροβατεί με την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία. Να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις και ψέματα, όπως επίσης να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι δίνουν τη μάχη αβοήθητοι.

Υπουργείο Παιδείας- Ειδική Αγωγή: Με προτεραιότητα οι εμβολιασμοί

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !