: 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν ερώτηση για την επιδότηση σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού. Δείτε στο ipaidia.gr τι αναφέρει η ερώτηση.

: Ποιά η ερώτηση των βουλευτών

Το θέμα της απόδοσης των σε φοιτητές και μαθητές για την αγορά tablets ή υπολογιστών προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της τους, θέτουν στους υπουργούς Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με Ερώτηση που συνυπογράφουν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως εδώ και ένα χρόνο που εξ αιτίας της πανδημίας έχει θεσπιστεί η τηλεκπαίδευση για μαθητές και φοιτητές, πηγαίνει «από αναβολή σε αναβολή το περιβόητο voucher των 200 Euro σε φοιτητές και μαθητές για την αγορά ή υπολογιστών». Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν πως «παρά το γεγονός ότι μόλις το περασμένο Σάββατο υπογράφηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σχετική απόφαση του υπουργείου, οι φοιτητές και οι μαθητές, ακόμα περιμένουν την υλοποίηση της σχετικής εξαγγελίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ερωτούν: Γιατί καθυστέρησαν για 2 και πλέον μήνες, με βάση τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια η Κυβέρνηση έθεσε, η ενεργοποίηση της δράσης για το voucher των 200 Euro σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά ή tablet; Γιατί δεν παρέχουν στους δικαιούχους και δωρεάν συνδέσεις ή ασύρματα hotspots, ειδικά για όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές;

Ποιες ήταν οι ανάγκες σε laptops ή tablets σύμφωνα με τις καταστάσεις που απέστειλαν στο οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και πόσοι μαθητές αναμένεται να είναι δικαιούχοι των ; Η κυβέρνηση σκοπεύει να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να αυξηθούν οι μαθητές δικαιούχοι των ; Πόσοι είναι οι μαθητές που διαμένουν σε περιοχές (π.χ. ορεινά χωαριά) χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία; Καθώς και πόσοι φοιτητές δεν έχουν καταφέρει να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και πιθανόν να μην έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις τους;

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ