«Είμαστε αποφασισμένοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Θέλουμε να ακουστούν ακόμα πιο πλατιά τα αιτήματα μας» αναφέρει το Συντονιστικό Τμημάτων ΑΕΙ.

Η ανακοίνωση:

Όλοι εμείς, φοιτητές και φοιτήτριες των καλλιτεχνικών τμημάτων ΑΕΙ της χώρας, έχουμε φωνή. Τους προηγούμενους μήνες βρεθήκαμε, συζητήσαμε-συντονίσαμε τις δράσεις μας και σήμερα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τις σπουδές και την ζωή που έχουμε ανάγκη.

Για τρία ολόκληρα εξάμηνα οι σχολές μας παραμένουν κλειστές. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα αντί να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να επιστρέψουμε με ασφάλεια στους χώρους που σπουδάζουμε, έδωσε 30 εκατομμύρια για δυνάμεις καταστολής, ψήφισε το νόμο έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που στόχο δεν έχει την προστασία των φοιτητών ή την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων αλλά να χτυπήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται στα σχέδια που κάνουν για να υποβαθμίσουν κι άλλο τις σπουδές μας. Είμαστε αποφασισμένοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Θέλουμε να ακουστούν ακόμα πιο πλατιά τα αιτήματα μας, να αγκαλιαστούν από περισσότερους φοιτητές, απ’ τους εργαζόμενους γονείς μας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.