ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣΤ.Κ. 63100
Ιστοσελίδα:
Ηλεκτρονική Δ/νση:
Fax : 2399020043

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΥΠΟ ΔΙΩΞΗ –

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Απόφαση Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης Συλλόγου την 5η Νοεμβρίου 2013

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε αργία και παρέπεμψε σε πειθαρχικό τη συνάδελφο Ιφιγένεια Γεωργάλα, αποσπασμένη, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στο Ιστορικό Αρχείο Αίγινας, καθώς και τη Διευθύντρια.


Σκεπτικό της δίωξης ήταν ότι η συναδέλφισσα αιτήθηκε κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού Ιστορικού Αρχείου! Χαρακτηριστικό είναι πως η συναδέλφισσα τις ημέρες μεταφοράς του αρχείου, αλλά και τις προηγούμενες μέρες, ήταν κανονικά στην εργασία της (αφού η αίτηση αδείας της δεν έγινε δεκτή) και συνέβαλε στη μεταφορά του Αρχείου, με δουλειά αρκετών ωρών και μετά τη λήξη του εργασιακού της ωραρίου και φυσικά εκτελώντας εργασία πέραν των υπηρεσιακών της καθηκόντων. Σημειώνεται πως η μεταφορά του αρχείου έγινε παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που θεωρούσε τη μεταφορά προάγγελο οριστικής παύσης λειτουργίας του φορέα.

Η απόφαση δίωξης υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και, για να «δημιουργήσει» κατηγορητήριο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος και της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, με μοναδικό στόχο να ενταχθεί η συνάδελφος στις διατάξεις του 4057/12, οι οποίες οδηγούν σε αργία! Η παράλογη και παντελώς αστήρικτη δίωξη απέναντι σε μια συνάδελφο που δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανένα άλλο τρόπο πέρα από την απόπειρα του Υπουργείου:

· Να στείλει μήνυμα εκδίκησης και τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία για τις κινητοποιήσεις που έκανε ενάντια στη μεταφορά του αρχείου.

· Να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να εκδικηθεί όποιον συνάδελφο αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο –ακόμα και μέσω των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος- στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην συνάδελφο Ιφιγένεια Γεωργάλα.

Καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου και την υπαγωγή της σε αργία. Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν και οι δύο διαδικασίες.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του Ν.4057/12, στον οποίο το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ