Συνάντηση με θέμα το bullying είχε το «Χαμόγελο του Παιδιού» με μαθητές της Α' Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2018 - 15:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Διαδραστική συνάντηση με μαθητές της Α' Λυκείου του ΓΕΛ Θρακομακεδόνων διοργάνωσε σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τη σημερινή Σχολική Ημέρα ενάντια στον (), προκειμένου να μιλήσουν οι ίδιοι οι έφηβοι για τις εμπειρίες τους από τον εκφοβισμό μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα.

Ψυχολόγος του οργανισμού βασίστηκε στο βίντεο που δημιούργησαν μαθητές-εθελοντές του Χαμόγελου με τίτλο «Το bullying δεν υπάρχει πια! Εσύ τι λες;» και ζήτησε από τους μαθητές να μοιραστούν τα βιώματα και τις απόψεις τους.

«Η εμπειρία μας, τόσο μέσα από την καθημερινή μας παρουσία σε όλα τα σχολεία πανελλαδικά, όσο και από τις κλήσεις που λαμβάνουμε, μας έχει δείξει ότι ο σχολικός εκφοβισμός και η ενδοσχολική βία υπάρχουν τόσο στη σχολική κοινότητα, όσο και έξω από αυτήν» παρατήρησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το bullying «ένα φαινόμενο που αποκτά όλο και περισσότερες μορφές».

Επίσης, προβλήθηκαν έργα μαθητών από 40 σχολεία από όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Μίλα τώρα», όπου με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο παρουσιάζουν τα μηνύματά τους για τον σχολικό εκφοβισμό.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με το φαινόμενο, που διοργανώνεται από τις 5 έως τις 11 Μαρτίου.

Σημειώνεται, ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, αναπτύσσει δράσεις και εργαλεία σε επίπεδο πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας του φαινομένου. Το 2017 διοργάνωσε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 14.502 μαθητές, 1.533 γονείς και 167 εκπαιδευτικούς σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116111» παρείχε συμβουλευτική στήριξη σε 289 παιδιά που κάλεσαν για θέματα εκφοβισμού.

Loading...


  • europalso   ideascentral