Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πρόεδρο του Ιδρύματος.

Παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο κ. Παναγιώτης Δούρος, Δρ. Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων και Γενικός Διευθυντής της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ και ο κ. Χάρης Κονιδάρης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Αντικείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών που αποσκοπεί στην ενίσχυση της έρευνας, της επιμόρφωσης και της δια βίου μάθησης των φοιτητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και μελών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους δύο φορείς, στην βελτίωση του συνολικού πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και του Ι.Π.Ε. δια μέσου της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των στελεχών της, στην εκπαίδευση στον τομέα του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού και στην τεχνογνωσία στο πλαίσιο της ανάδειξης και αξιοποίησης θρησκευτικών κειμηλίων.

O Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τον υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο για την παρουσία του, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της συνεργασίας υπογραμμίζοντας την συμβολή και την αγωνία της Εκκλησίας, ώστε ο πλούτος της ιστορίας και της παράδοσης να γίνει κτήμα όλων των ανθρώπων του τόπου και κυρίως των νέων παιδιών. Η συνεργασία αυτή αφορά σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, όπως είναι οι κοινωνικές, διοικητικές και οικονομικές επιστήμες, εφαρμογών και καινοτομίας, οι επιστήμες υγείας και πρόνοιας και καλλιτεχνικές σπουδές και βασίζεται στην τεχνογνωσία που διαθέτουν οι δύο φορείς. Επιπρόσθετα αποσκοπεί στην αξιοποίηση της λειτουργίας των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που σχεδιάζει και υλοποιεί το Πανεπιστήμιο καθώς και των προγραμμάτων δια βίου μάθησης που εκπονεί το Ίδρυμα.

Ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα πολύ σημαντική για το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως τονίζοντας ότι “το Ι.Π.Ε. ως καινοτόμο και πρωτότυπο για τα εκκλησιαστικά δεδομένα επιμορφωτικό και ερευνητικό εκκλησιαστικό ίδρυμα, παρέχει στη χώρα μας τη διά βίου εκπαίδευση, κατάρτιση και ποιμαντική επιμόρφωση των κληρικών, των εκκλησιαστικών υπαλλήλων και των λοιπών στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων, των νομικών προσώπων και λοιπών φορέων της Εκκλησίας, όπως και κάθε μέλους του σώματος της Εκκλησίας. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδευτική Δομή παροχής πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέχρι σήμερα έχει συνάψει 73 Σύμφωνα Συνεργασίας με Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και με φορείς της Εκκλησίας, ενώ έχει Σύμφωνα Συνεργασίας και με σπουδαίους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας”.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ