ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ – Mαζικές απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/07/2013 - 01:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί άμεσα σαρωτικά αντιεκπαιδευτικά -αντιλαϊκά μέτρα επιβάλλοντας με την ψευδώνυμη κινητικότητα μαζικές απολύσεις στο Σχολείο και γενικότερα στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Με μια μονοκονδυλιά εξήγγειλαν την κατάργηση περίπου των μισών ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση (45 από τις 110), στέλνοντας άμεσα 2.500 καθηγητές στη διαθεσιμότητα κι από 'κει στην ανεργία, και οδηγώντας τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, παραδίδοντας την Τ.Ε. στην κερδοσκοπία των ιδιωτών.

Οι 2.500 εκπαιδευτικοί που οδηγούνται στην απόλυση είναι μόνο η αρχή, καθώς έπεται νέο κύμα μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι που προστίθενται στους ήδη 10.000 απολυμένους αναπληρωτές.
Στην πραγματικότητα μόνο 1 στους 4 υπαλλήλους, που θα μπει στην κινητικότητα, πρόκειται να επαναπροσληφθεί, με τελικό τίμημα τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.
Ο Σεπτέμβρης πρόκειται να μας βρει με 15.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες και με κλειστούς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στο δημόσιο που βαφτίζονται υπεράριθμοι και βάρος για τα δημόσια οικονομικά, εξυπηρετεί το στόχο της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού.

Καταγγέλλουμε την πολιτική αυτή και καλούμε στο αποφασιστικό δυνάμωμα του πανεκπαιδευτικού αγώνα για να μπει φραγμός στα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν σε διάλυση το δημόσιο σχολείο.

Συμπαρατασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα που δέχονται τα πλήγματα αυτής της πολιτικής.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/07

Καμιά απόλυση – Καμία διαθεσιμότητα
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H Πρόεδρος O Γραμματέας

ΚουφοβασίληΠαναγιώτα Χατζηαθανασίου (Τιτίκα) Αθανάσιος • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso