Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ: Προκήρυξη – στάση εργασίας 10/5

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/05/2018 - 18:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και του καταστατικού του Συλλόγου εργαζομένων , το Δ.Σ. αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 10.05.2017, από τις 12:00 μ.μ. έως και την λήξη του ωραρίου.

Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ

Σας γνωρίζουμε περαιτέρω ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω στάσης θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/1982, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συνεχίζοντας την ανεξήγητα εχθρική και τιμωρητική στάση προ τους εργαζόμενους, η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ., προχώρησαν σε αποφάσεις που πλέον δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από τους εργαζόμενους, και συγκεκριμένα:

1. Αφενός μεν με παράνομες και αυθαίρετες ερμηνείες των μισθολογικών νόμων και αγνοώντας την πάγια νομολογία, για την οποία ο Σύλλογος είχε ενημερώσει με εξώδικο το Δ.Σ. (Απόφαση Αρείου Πάγου, Ολομέλεια ελεγκτικού Συνεδρίου), αποφάσισαν πως κάποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν χρόνια προϋπηρεσίας και περίπου το 35-60% των ήδη πετσοκομμένων, από το 2010, αποδοχών τους με το πρόσχημα ότι είναι «προνομιούχοι».

2. Αφετέρου δε στέλνουν σε πειθαρχική διαδικασία σε στοχοποιημένους εργαζόμενους που διεκδίκησαν στο Υπουργείο Εργασίας την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας .

Οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει στο παρελθόν για τις συνθήκες εργασίας και πως αυτές θα διαμορφωθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ με τον νέο κανονισμό λειτουργίας, επιβεβαιώνονται και μεγεθύνονται. Ειδικά οι διώξεις των «ανεπιθύμητων» κυρίως μελών του Συλλόγου εργαζομένων, με στόχο την απόλυση αποτελούν πιθανότατα το μεγαλύτερο εργασιακό σκάνδαλο σε δημόσιο Οργανισμό τα τελευταία χρόνια και προκαλούν θλίψη και οργή, καθώς λαμβάνουν χώρα επί των ημερών μιας κυβέρνησης με αριστερό και προοδευτικό προσανατολισμό.
Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ που φέρουν πλέον την στάμπα του παράνομου, του «λαμόγιου» προνομιούχου ενώ άλλοι του ακατάλληλου και ανίκανου, βλέπουν πλέον τη ζωή τους να διαλύεται και τον Καιάδα της ανεργίας να πλησιάζει. Και δυστυχώς δράστες του εγκλήματος είναι κάποιοι άνθρωποι που πρόσφατα υπήρξαν εκπρόσωποι εργαζόμενων, που έδωσαν μάχες για ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Τελικά η εξουσία δεν φθείρει απλώς, αλλοιώνει και παραμορφώνει.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Να μη εφαρμοστούν επιπλέον Μισθολογικές μειώσεις πριν αποφανθούν τα αρμόδια δικαστήρια.

2. Να μη εφαρμοστεί η νέα κατάταξη και οι μειώσεις ετών προϋπηρεσίας αλλά να διατηρηθούν οι υφιστάμενες κατατάξεις όπως ορίζει ο νόμος 4354 και το Γ.Λ.Κ.

3. Να σταματήσει κάθε διαδικασία πειθαρχικών διώξεων καθώς οι διαδικασίες είναι προσχηματικές και αυθαίρετες.

Loading...
  • ideascentral

    europalso