Σύλλογος Δελμούζος: Να αποζημιωθούν για τις υπερωρίες τους αναπληρωτές σε 4θέσια νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/12/2020 - 13:35 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2020 - 13:38

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ για : Να αποζημιωθούν για το σύνολο των υπερωριών τους οι συναδέλφισσες /οι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε 4/θ .

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος , στηρίζει τους συναδέλφους , που υπηρετούν σε 4θέσια και άνω νηπιαγωγεία στο αυτονόητο αίτημα τους να αποζημιωθούν για το σύνολο των υπερωριών τους .
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στα 4θέσια και άνω νηπιαγωγεία το διδακτικό ωράριο, συμπίπτει ακριβώς με το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα δημοτικά, δηλαδή:
24 ώρες αν έχουν μέχρι 10 χρόνια υπηρεσίας .
23 ώρες αν έχουν από 10 μέχρι 15 χρόνια υπηρεσίας .
22 ώρες αν έχουν από 15 μέχρι 20 χρόνια υπηρεσίας.
21 ώρες αν έχουν από 20 χρόνια υπηρεσίας και πάνω .
Οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί αναπληρωτές ΕΣΠΑ δικαιούνται , όπως ακριβώς και οι μόνιμοι συνάδελφοι τους να λάβουν την προβλεπόμενη οικονομική αποζημίωση για κάθε υπερωρία πέραν του διδακτικού τους ωραρίου .
Είναι αυτονόητη υποχρέωση της υπηρεσίας να προβεί σε όλες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν τα χρήματα που οφείλονται στους συναδέλφους μας από την μέχρι σήμερα υπερωριακή εργασία τους .
Το ΔΣ του συλλόγου καλεί την Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να τοποθετηθεί άμεσα εγγράφως για το θέμα , ώστε να δοθεί τέλος στην αγωνία των συναδέλφων .
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος, εφόσον του ζητηθεί, έχει τα μέσα να καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους νηπιαγωγούς που δεν επιθυμούν να παρέχουν, πλέον , υπερωριακή εργασία .
Επιπρόσθετα θα στηρίξει νομικά τους συνάδελφους, ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους , στην περίπτωση που το υπουργείο απαντήσει αρνητικά στο αίτημα τους για οικονομική αποζημίωση.
Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για τους αναπληρωτές

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Kων/νος Βερέτσος Σάββας Σεχίδης • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: