Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το .

Οι περίπου 200 φοιτητές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στη στέγαση, τη σίτιση και για το θέμα των μετεγγραφών.

Όπως τονίζουν δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί το νομοσχέδιο θα την Παιδεία και με βασικό σύνθημα “Τσίπρα-Γαβρόγλου ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά” αλλά και κρατώντας πανό, έφτασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας περίπου στις 12:30. Έχουν, μάλιστα, μαζί τους και μια σκηνή, που άνοιξαν συμβολικά για να δείξουν ότι οι εστιακοί φοιτητές μένουν στον δρόμο, σύμφωνα με το news247.gr. Μάλιστα, αντιπροσωπεία 15 φοιτητών μπήκε στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό και να του μεταφέρει τα αιτήματα.

Μετά τη χθεσινή εισβολή των μαθητών και των φοιτητών στο γραφείο του υπουργού, σήμερα η αστυνομική φύλαξη του υπουργείου είναι αυξημένη, ενώ στο προαύλιο του κτιρίου υπάρχουν κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ.

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι από την Αττική, τη Θεσσαλία και τη Χαλκίδα και διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τα δικαιώματα μας. Απαιτούμε να μην αποσπαστεί η επάρκεια από το πτυχίο μας, να είναι αυτό η μοναδική προϋπόθεση για να μπορούμε να ασκήσουμε ο επάγγελμα μας, απαιτούμε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και δεν δεχόμαστε καμία περικοπη. Επισης απαιτούμε κανένας εστιακός φοιτητής και κανένας φοιτητής που έχει πάρει μεταγραφή να μην μείνει εκτός σχολής» δήλωσε στο News 24/7 ο Κώστας Θεοδωρόπουλος από το Φυσικό.