ΣΕΠΕ "η Αθηνά": Για την έναρξη εγγραφών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/05/2019 - 20:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο σύλλογος Αθηνά, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στα σχολεία και νηπιαγωγεία, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές, τις διευθύντριες κι όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν τις δομές του δημόσιου σχολείου απέναντι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης.

ΣΕΠΕ "η Αθηνά"

Tα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, η πρόσβαση όλων των παιδιών στις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης- γενικής και ειδικής αγωγής, οι θέσεις εργασίας, η ανάγκη διορισμών, η αποτροπή υπεραριθμιών, μετακινήσεων μόνιμων συναδέλφων αλλά και απόλυσης αναπληρωτών συναδέλφων είναι η πυξίδα μας τις μέρες των εγγραφών. Πιο συγκεκριμένα:

 

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους Διευθυντές, τις Διευθύντριες και τις Προϊσταμένες αλλά και όλους τους συναδέλφους, ότι κανένα αριθμητικό όριο δεν υπάρχει για την εγγραφή μαθητών στις σχολικές μονάδες. Θα είναι εντελώς αυθαίρετη κάθε προφορική οδηγία που τυχόν δοθεί για «αναμονή» ή παύση στις εγγραφές μαθητών σε εκείνα τα σχολεία που καλύπτουν τον αριθμό 22. Όλα τα παιδιά που ζουν μέσα στα όρια κάθε σχολικής μονάδας έχουν δικαίωμα εγγραφής στο σχολείο τους και καμιά οδηγία ή εντολή δεν μπορεί να το στερήσει. Καλούμε τους Διευθυντές-ντριες να γράψουν κάθε μαθητή που αιτείται και έχει δικαίωμα εγγραφής στο Δημοτικό σχολείο ή Νηπιαγωγείο της γειτονιάς του! Καλούμε επίσης τους συναδέλφους, αγνοώντας πιέσεις και οδηγίες για περικοπή των τμημάτων, να συνεργάζονται οριζόντια με τις σχολικές μονάδες με μοναδικό στόχο να στρογγυλοποιούμε τον αριθμό των τμημάτων προς τα πάνω και κυρίως με αυτόν τον τρόπο να μην υπάρξει σε κανένα σχολείο μείωση τμημάτων και θέσεων εργασίας!

Kαλούμε όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων, τις Προϊσταμένες και Προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων, να μη συμμετέχουν σε τριμελείς επιτροπές εγγραφών που μόνο στόχο έχουν να μετακινούν εγγραφέντες μαθητές από τα σχολεία που ανήκουν, ώστε να δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα και να περικοπούν εργασίας. Ο σύλλογος Αθηνά σε συντονισμό με τους άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους, όπως και την περσινή χρονιά απέτρεψε τις μετακινήσεις μαθητών στην Ά Αθήνας, έτσι και φέτος θα μπλοκάρει κάθε τέτοια επιδίωξη!

Να εγγράψουμε όλα τα προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο και να ενημερώσουμε τους γονείς, γι αυτήν την εκπαιδευτική αναγκαιότητα. (Λέμε Όχι στο παράλληλο δίκτυο δομών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης- Δήμων και Δημοσίου, όχι στους Δήμους-κερδοσκόπους και στα ιδιωτικά συμφέροντα. Κατάργηση των vouchers, των τροφείων-διδάκτρων και της εμπορευματοποίησης. Αύξηση των δαπανών για υποδομές στα δημόσια νηπιαγωγεία, ανέγερση κτιρίων, εξοπλισμό και διορισμούς νηπιαγωγών.)

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου που επιλέγουν να λειτουργούν τις προσοδοφόρες δομές των παιδικών σταθμών, αντί να συμβάλουν στην εξεύρεση αιθουσών και την ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών για τη φοίτηση όλων των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Σημαντικές και κυρίαρχες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης που επέτρεψε στους δήμους να μπλοκάρουν τη δίχρονη λειτουργία των δημόσιων νηπιαγωγείων και σήμερα επιχειρεί να στοιβάσει στην κυριολεξία τα νήπια, τα προνήπια και τους νηπιαγωγούς σε υπερπληθή τμήματα ή και σε μόνιμες εγκαταστάσεις από κοντέινερς στις αυλές των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων! ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Για κάθε νηπιαγωγείο, απαιτούμε από την Α’ Διεύθυνση και τους Δήμους Αθηναίων και Γαλατσίου την εξασφάλιση ΤΩΡΑ όλων των αναγκαίων χώρων που καθορίζουν οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων σε αυτό, σύμφωνα και με τις θέσεις του κλάδου (1/15), τη λειτουργία Τ.Ε. για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και στελέχωση όλων των δομών και των τμημάτων με τους αναγκαίους νηπιαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Με συλλογική κατεύθυνση και με συνδικαλιστική κάλυψη από το σύλλογο Αθηνά και τον κλάδο, να ενθαρρύνουμε και να ενημερώσουμε με κάθε τρόπο όλους τους γονείς και να πάρουμε τις αιτήσεις εγγραφής είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο από όλα τα παιδιά που επιθυμούν και δηλώνουν πως το έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από τις λεόντειες προϋποθέσεις που τίθενται στις εγκυκλίους. Κι αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται, να συνοδέψουν την αίτηση με μία υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει: « …είμαι περιστασιακά εργαζόμενος/η και θα προσκομίσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται εν καιρώ…».

Να μη συναινέσουμε στην σύμπτυξη κανενός τμήματος που έχει παιδιά με αναπηρίες και διαγνώσεις. Σε κάθε τέτοια απόπειρα, ενόχληση ή εντολή από τη Διεύθυνση, ενημερώνουμε τα συλλογικά όργανα και τους γονείς, για να οργανώσουμε συντονισμένη παρέμβαση και ό,τι άλλο χρειαστεί για την αποτροπή τέτοιας εξέλιξης.

Στα πλαίσια της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να απαιτήσουν το ίδιο με αποφάσεις τους, την ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής σε κάθε σχολείο που φοιτούν αυτά τα παιδιά ακόμα κι αν υπολείπονται τυπικά του αριθμού 9 που προβλέπουν οι διατάξεις, σημειώνοντας πως οι διατάξεις αυτές αφορούν τα παιδιά που δεν έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα και όχι μόνο όσα δε μιλούν ελληνικά.

Παρέχουμε σε όλα τα μέλη μας πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για όλα τα παραπάνω

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso