: Η υφυπουργός παιδείας, μίλησε στο ΣΚΑΙ για το άνοιγμα των λυκείων, και τις συνθήκες με τις οποίες θα επιστρέψουν οι μαθητές και πάλι πίσω στα θρανία.

Τι θα γίνει αν οι μαθητές νοσήσουν στις

H , είπε πως η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία με γίνει με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες, με τη συνδρομή των και την τήρηση όσων αυστηρών μέτρων ασφαλείας, όπως αποστάσεις, χρήση μάσκας και είσοδο στα σχολεία από διαφορετικές εισόδους.

Οι μαθητές θα δείχνουν το αποτέλεσμα του self test στον δάσκαλο. Οι μαθητές των Λυκείων επιστρέφουν στις τάξεις τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, κάνοντας υποχρεωτικό self test τόσο οι ίδιοι, όσοι και οι εκπαιδευτικοί, δύο φορές την εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμα self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Οι μαθητές θα πρέπει να δείχνουν το αποτέλεσμα του τεστ στον δάσκαλο, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώνει τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας.

Όπως τόνισε η κυρία , θα μπορούν είτε να εκτυπώνουν σε χαρτί το αποτέλεσμα του τεστ, όπως κατοχυρώθηκε στην ειδική πλατφόρμα, είτε να δείχνουν από το κινητό τους μια φωτογραφία (print screen) από το αποτέλεσμα.

Ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες γονείς και μαθητές είναι τι θα συμβεί εάν κάποιος μαθητής νοσήσει κατά τη διάρκεια των .

Όπως είπε η κυρία Μακρή, όσοι μαθητές νοσήσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή λίγο πριν ξεκινήσουν, τότε θα δίνει τις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί να είναι μεγάλος αυτός ο αριθμός, είπε πως πιστεύει ότι δε θα είναι, με βάση και τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας.