: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, αναφέρθηκε στο , τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τι ανέφερε η καθηγήτρια για τα self test

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την επιδημιολογική εικόνα από τα που δηλώθηκαν στη σχετική πλατφόρμα, η κ. Λινού τόνισε πως είναι βελτιωμένη «αν η μεθοδολογία των κατοίκων τεστ δεν έχει ψευδώς αρνητικά».

Επίσης, επισήμανε πως δεν πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί να κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν τα self tests να αποτελέσουν έναν οδηγό για τo σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό, η κ. Λινού πρότεινε στο να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τα παιδιά που δήλωσαν αρνητικά και να επαναλάβει με μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι τα self test είναι αξιόπιστα.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό και τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο της , δήλωσε πως οι άνθρωποι έπρεπε να ενημερωθούν εξ αρχής με ειλικρίνεια για το χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. «Ο κίνδυνος του να μην εμβολιαστούν είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που θα παρουσιαστεί εάν δεν κάνουν το εμβόλιο», είπε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ