: Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας , Αλέξανδρος Κόπτσης έκανε έκκληση προς τους γονείς να προμηθεύονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ των παιδιών τους, τις καθημερινές.

«Πρέπει οι γονείς να παραλαμβάνουν καθημερινές, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και καλό είναι από Δευτέρα έως Τετάρτη να προμηθεύονται και τα δύο τεστ, στα οποία πρέπει να υποβάλλονται οι μαθητές και να επιδεικνύουν ότι είναι αρνητικά στους εκπαιδευτικούς, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπενθυμίζοντας πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε πως δεν θα προμηθεύουν οι φαρμακοποιοί τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, στις εφημερίες τους.

«Τα καταφέραμε πολύ καλά και σε έγκαιρο χρόνο έχουν γίνει όλα», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης και εξήγησε πως «κάθε εβδομάδα, δίνουμε 3.700.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Γίνεται πραγματικά μια τεράστια προσπάθεια για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάρουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ».

Όπως ο ίδιος τόνισε, σε ποσοστό 95% με 96% πήγαν οι μαθητές στα σχολεία τους. Είχαν όλα τις σχολικές κάρτες στα χέρια τους και ελάχιστοι μαθητές δεν πήγαν . Χαιρόμαστε πολύ που άνοιξαν τα σχολεία και θωρακίζεται η εκπαιδευτική κοινότητα. Προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια οι μαθητές να πηγαίνουν και να φεύγουν από το σχολείο και να κρατιέται χαμηλά το ποσοστό διασποράς στα σχολεία και να μην ξεπερνά το 0,8%», κατέληξε ο κ. Κόπτσης.

Σχολεία: Διευθύντρια μήνυσε καθηγητή γιατί δεν έκανε self test

Άνοιγμα σχολείων -; Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη σχολείο στον Εύοσμο για τα self test

Self test: Τι ισχύει για τα φροντιστήρια – Οδηγίες