Σχέδια για την αποκατάσταση της τάξης (επέμβαση, ειρηνική εκκένωση) σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια. Ρύμιση για το : Πώς θα αποκαθίσταται η τάξη σε Πανεπιστήμια


Ψηφίστηκε η ρύθμιση για το Άσυλο και το ήδη κάνει σχέδια για τη διαχείρηση έκνομων ενεργειών εντός συγκεκριμένων Πανεπιστημίων.
Σχέδια επέμβασης και «ειρηνικής εκκένωσης» από τους «δράστες έκνομων ενεργειών» από τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν αποτυπώσει επικεφαλής αξιωματικοί της αστυνομίας σε αλλεπάλληλες συσκέψεις πριν την ψήφιση κατάργησης του ασύλου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα προβλέπει από χαρτογράφηση των σημείων εισόδου και εξόδου των ιδρυμάτων, συγκρότηση ομάδων κρούσης από MAT, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια κατά περίπτωση, εγχειρίδιο ενεργειών και καταγραφή προσαχθέντων.

Μάλιστα, η αστυνομία σχεδιάζει τη δημιουργία «τράπεζας δεδομένων» των ατόμων που θα συλλαμβάνονται.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της . κάνουν λόγο για ουσιαστικές αστυνομικές παρεμβάσεις, με προσοχή και σύνεση. «Όχι στημένα σόου με γιουρούσια αστυνομικών μόνο για την εικόνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ έχουν μπει Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Αντίστοιχα σχέδια θα καταρτιστούν για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας