Προτάσεις για τη μετεγκατάσταση του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/08/2019 - 09:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι προτάσεις για τη μετεγκατάσταση του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το κτίριο του οποίου -επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29- κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικότητας, θα εξεταστούν σε σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Παιδείας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τα τέλη Ιουλίου, οπότε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια διαπίστωσαν τα προβλήματα στατικότητας, ξεκίνησαν και οι αυτοψίες σε χώρους όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί από το νέο σχολικό έτος το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.

"Έγιναν πολλές αυτοψίες και είναι αρκετές οι προτάσεις που έχουμε να συζητήσουμε για να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, διευκρινίζοντας πως όλα τα πιθανά για να μετεγκατασταθεί το σχολείο κτίρια βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, καθώς και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζαχαρούλα Ασημακοπούλου. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου για τις προτάσεις που προκρίνονται.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τη γνωστοποίηση της έκθεσης ελέγχου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έκρινε το κτίριο στην Αρχαιολογικού Μουσείου ακατάλληλο, ζητούσαν "άμεσα λύση, να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, να εφαρμοστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του θεσμού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων". "Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει όρθιο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό", ανέφεραν, ενώ στην προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς ξεκίνησαν εκστρατεία και σε γνωστό ιστότοπο ψηφισμάτων πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη, με βάση τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, ζήτημα παραμονής του σχολείου στο ίδιο κτίριο δεν τίθεται. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως σύντομα οι συναρμόδιοι φορείς θα καταλήξουν σε λύση, ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρει τους μαθητές κανονικά στα θρανία τους.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: