Η κ. Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής είπε ότι αρχές Οκτωβρίου -Ναι στα «ανοιχτά δεδομένα» για τα κενά – Τι απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» κου Στέφανου Παραστατίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα:

«Ετοιμότητα Υπουργείου ως προς την καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων».

Η Επίκαιρη Ερώτηση ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κος Στέφανος Παραστατίδης είχε να κάνει με την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως προς την καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αλλά και για τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Την Ερώτηση απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας επιγραμματικά πως:

– Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι οι διαδικασίες των Υπηρεσιακών Μεταβολών των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ να συμπτυχθούν.

– Για την Α Φάση προσλήφθηκαν 28.353 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΕΠ-ΕΒΠ. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 13.875 εκπαιδευτικοί Α/θμιας, 9.336 εκπαιδευτικοί Β/θμιας και 5.142 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

– Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα έχουμε εικόνα για τα κενά που θα καλυφθούν στα πλαίσια της Β Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, γιατί τώρα άνοιξαν τα σχολεία και να καταγραφούν οι ανάγκες των μαθητών.

– Τα 47.000 κενά που ειπώθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

– Τα κενά είναι πολύ λίγα σε πολλές ειδικότητες.

– Αρχές Οκτωβρίου θα περάσουμε στη Β Φάση προσλήψεων.

Σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κου Σ. Παραστατίδη γιατί δεν έχουμε “Ανοιχτά δεδομένα” στην καταγραφή και κοινοποίηση των κενών στην εκπαίδευση, η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήταν πως αυτό είναι κάτι που απασχολεί την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και προς την κατεύθυνση των “Ανοιχτών δεδομένων” προσανατολίζεται.

Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου για το άνοιγμα των σχολείων στους πληγέντες, από την πρόσφατη θεομηνία, νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  

Αναφορικά με τα ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ:

«Οι ελλείψεις στα σχολεία είναι μια δυναμική διαδικασία, π.χ οι εγκυμοσύνες. Εχουμε κάποιες ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες, σε Μουσικά Σχολεία, σε Καλλιτεχνικά σχολεία, σε Χημικούς κλπ.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ κα Δ. Μιχαηλίδου απάντησε στις 4 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι η Β’ Φάση προσλήψεων διενεργήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.