Η ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών αναφέρει πως, η στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ για , να γίνει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και όχι την 1η Σεπτεμβρίου, φαίνεται σα να θεωρεί «πως οι αναπληρωτές είναι συνάδελφοι “κατώτερης κατηγορίας”».

Το δίκτυο τονίζει ότι κρίνεται αναγκαία η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση

«Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, δυστυχώς, . Η κοροϊδία συνεχίζεται, από την πολιτεία, ενάντια στα εργασιακά τους δικαιώματα. Κι αυτό διότι η ανάληψη υπηρεσίας, όσων προσληφθούν στην Α φάση προσλήψεων, θα γίνει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και όχι την 1η Σεπτεμβρίου, που ξεκινά το σχολικό έτος και διεξάγονται οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας. Επομένως οι συνάδελφοί μας, αναπληρωτές, θα απουσιάζουν από κρίσιμες συνεδριάσεις, τις αποφάσεις των οποίων θα κληθούν να εφαρμόσουν.

Άραγε, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τα 7 χαμένα ημερομίσθια των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, οι οποίοι θα υπηρετήσουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά τη φετινή σχολική χρονιά; Και για τον λόγο αυτό αφενός μεν δικαιώματα συμμετοχής στο κορυφαίο όργανο του σχολείου τους τούς αφαιρούνται, αφετέρου δε λιγότερα χρήματα θα πάρουν και θα τρέχουν να τακτοποιηθούν (ενοικίαση σπιτιού, μετακόμιση κλπ) στις περιοχές τοποθέτησης λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!!!

Ως «Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών» απαιτούμε:

Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που ξεκινά το σχολικό έτος κι όχι στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης για αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς (απόφαση 92ης Γ.Σ. ΔΟΕ).

50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το σχολικό έτος (απόφαση 92ης Γ.Σ. ΔΟΕ) και κρατική μέριμνα για ασφάλεια στις μετακινήσεις τους (βλ. περιστατικά ανάποδης οδήγησης στην Εγνατία οδό σε Έβρο-Ροδόπη).»