Πειραιάς 23-1-2013 Αριθ. Πρωτ.: 3

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

“Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 210 4613836 – ΚΙΝ.: 6972210342-637114 024

FAX.: 210 4613836 – 210 4615409

ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ:

E-mail:

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ 6 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ 179 ΚΕΝΑ!

Βρισκόμαστε στα τέλη Γενάρη και από τα σχολεία που ανήκουν στη διεύθυνση ΠΕ Πειραιά απουσιάζουν- σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά-179 εκπαιδευτικοί, 50 πλήρους και 139 μειωμένου ωραρίου. Για την κάλυψη των κενών αυτών το υπουργείο προσέλαβε 6 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 16 ωρομίσθιους των τεσσάρων ωρών!

Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των ολοήμερων σχολείων- που δεν είναι ΕΑΕΠ- να υπολειτουργούν αφού σχεδόν κανένας εκπαιδευτικός ειδικοτήτων δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτά. Επίσης οι ελλείψεις αυτές επηρεάζουν και τη λειτουργία του πρωινού προγράμματος πολλών σχολείων. Σε όποιο σχολείο κάποιος συνάδελφος αναγκαστεί να απουσιάσει με βραχυχρόνια άδεια (πχ αναρρωτική) το κενό δεν καλύπτεται με ευνόητα αποτελέσματα.

Το δσ του συλλόγου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, η εφαρμογή της οποίας οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε κατάρρευση. Με την εφαρμογή των πολιτικών της σκληρής λιτότητας καθίσταται πλέον αδύνατη η ικανοποίηση των στοιχειωδών εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Κάθε εβδομάδα στα σχολεία του Πειραιά χάνονται 2.660 ώρες διδασκαλίας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του μαθήματος των αγγλικών: μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις εξακολουθούν να χάνονται 1.392 ώρες κάθε εβδομάδα! Εκεί που η κατάσταση είναι τραγική για τους μαθητές αλλά και για τη λαϊκή οικογένεια είναι στα νηπιαγωγεία: ήδη περίπου δέκα τμήματα κινδυνεύουν με –μερική ή ολική- αναστολή της λειτουργίας τους!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος προσλήφθηκαν 4.349 εκπαιδευτικοί από Γενικό Κρατικό προυπολογισμό – μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως τα μέσα Νοεμβρίου- είναι εύκολο να κταλάβει τι θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά όταν οι πιστώσεις που προβλέπονται στο ΓΚΠ είναι 2.000 για την πτωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μαζί!

Μια τέτοια κατάσταση δε σηκώνει καμιά προσπάθεια εξωραϊσμού, ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αυτοθυσία ή την παραπέρα περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Ζητάμε την πλήρη κάλυψη των σχολείων μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να σταματήσει η απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του έργου της.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών και τους συλλόγους γονέων της περιοχής του Πειραιά σε ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και σε συντονισμό της δράσης μας για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων.

alfavita.gr