Είχε μετατραπεί σε καταφύγιο συμμοριών όπως αποκαλύφθηκε μετά την προχτεσινή επέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας. Θα εκκενωθεί και θα ανακαινισθεί πλήρως η παλιά στην περιοχή Ζωγράφου

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, όπως δήλωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέας Μπουντουβής «έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, που έγινε με δωρεά του ιδρύματος Ωνάση και η χρηματοδότηση οδεύει προς έγκριση για την εκ βάθρων ανακαίνιση της Εστίας». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν επιβεβλημένη καθώς η κατάσταση ήταν από καιρό και ιδιαίτερα τους τελευταίους δυο μήνες εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία. Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ο πρύτανης δήλωσε επίσης ότι «ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος».

Για πάνω από ένα χρόνο χρησιμοποιούσαν τη φοιτητική εστία οι συμμορίες

Πάντως, η επέμβαση της αστυνομίας για τη σύλληψη των κακοποιών άφησε πίσω της σπασμένες πόρτες και παράθυρα και φθορές σε ορισμένα δωμάτια αλλά και τρομοκρατημένους φοιτητές που δεν ήξεραν τι συμβαίνει και έτρεχαν να σωθούν. Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τη δράση των συμμοριών σόκαραν ακόμη περισσότερο τους φοιτητές μόλις αντιλήφθηκαν ότι για μεγάλο διάστημα «συγκατοικούσαν» με επικίνδυνα άτομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας δραστηριοποιούνταν παραπάνω από ένα χρόνο και χρησιμοποιούσαν τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου Αττικής ως σημείο αφετηρίας για τη διάπραξη ληστειών καθώς και για το σχεδιασμό αυτών, ως χώρο αποθήκευσης κλοπιμαίων, οπλισμού, ναρκωτικών ουσιών, ως χώρο επιμερισμού και διακίνησης των ναρκωτικών, ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες ενέργειες.

Η Πολυτεχνειούπολη αποτελούσε πέραν από τον χώρο αφετηρίας και το χώρο διαφυγής, καθώς εκεί κατέφευγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή, ενώ είχαν ληστέψει μέχρι και σπουδαστές. Ανάμεσα στα όσα εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί βρίσκονται όπλα, γεμιστήρες, γκλοπ και σουγιάδες, καθώς και ποσότητες ναρκωτικών, ενώ βρέθηκε μέχρι και πλήρης εξοπλισμός από 2 εξοπλισμένα εργαστήρια για την παραγωγή υδροπονικής κάνναβης.