Πρύτανης ΑΠΘ: Γιατί έπρεπε να ενημερώσουμε την Εισαγγελία

Πρύτανης ΑΠΘ: Γιατί έπρεπε να ενημερώσουμε την Εισαγγελία

Ο πρύτανης του αναφέρθηκε στο Open στα επεισόδια και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης εξηγώντας τι συνέβη στην σχολή και επενέβησαν τα ΜΑΤ.

«Για όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους κάθε έκφραση διαμαρτυρίας μέσα από νόμιμες και από συλλογικές διαδικασίες είναι πλήρως αποδεκτή, είναι κατάκτηση της δημοκρατίας. Και αυτές και τις υπηρετούμε και τις περιφρουρούμε.

Από κει και πέρα ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν την πιθανότητα να δημιουργήσουν πρόβλημα στη σωματική υγεία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας οι οποίες έχουν τη σιγουριά της παρεμπόδισης της διοικητικής λειτουργίας του πανεπιστημίου και εν τέλει πιθανή προξένηση φθορών έχουν σαν αποτέλεσμα μια εκλεγμένη διοίκηση ενός πανεπιστημίου να κάνει το αυτονόητο: να ενημερώσει την Εισαγγελία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε σχολιάζοντας την ένταση είπε: «Το αν το κράτος εξάντλησε την επιβολή του δεν είναι κάτι που θα απολογηθούμε εμείς ως πρυτανικές αρχές. Σίγουρα τέτοιες εικόνες μας λυπούν».

Εξηγώντας τι συνέβη και γιατί ενημερώθηκε η εισαγγελία είπε: «Παλιότερα, υπήρχε η δυνατότητα όσοι το κατελάμβαναν και ήταν φοιτητές μας, σε ένα συγκεκριμένο σημείο της διοίκησης άφηναν τον υπάλληλο ο οποίος είχε το control του υπολοίπου campus των κτιρίων που αν συνέβαινε κάτι, κάποιος έπρεπε να ειδοποιηθεί, και όταν υπήρχαν περιπτώσεις τέτοιας διοικητικής εργασίας που έπρεπε οπωσδήποτε να τελειώσει έστω και για κάποιες ώρες επέτρεπαν σε συναδέλφους διοικητικούς να προβούν σε κάποια εργασία.

Τώρα με το που εμφανίστηκε η συγκεκριμένη ομάδα, απομάκρυναν τους πάντες. Από την επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τους 31 προσαχθέντες οι οποίοι προσήχθησαν οι 29 ή 30 μέσα από τους χώρους της διοίκησης, κατά δήλωσή τους οι 12 είναι φοιτητές του Αριστοτελείου και οι υπόλοιποι 19 κατά δήλωσή τους δεν έχουν καμία σχέση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πράγμα που σημαίνει ότι όλο το campus, όλα τα κτίρια έμεναν έρμαια, όχι στο όποιο πρόβλημα μία διαρροή νερού, δεν μπορούσε κανένας και πουθενά να ενημερώσει. Επομένως ήμασταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την εισαγγελία για αυτές τις ενέργειες. Από εκεί και πέρα η εισαγγελία έκανε τις δικές της ενέργειες».

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !