Πότε συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας για τα Δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/10/2014 - 20:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Λοβέρδος: Αναγκαία η μείωση διδασκαλίας στα Δημοτικά

Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

Για την ανάγκη της μείωσης των μαθημάτων στο Δημοτικό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM o υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε ότι η μόνη αλλαγή που θα γίνει το επόμενο διάστημα θα αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι τις άλλες δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για την μείωση των μαθημάτων στα Δημοτικά ο υπουργός δήλωσε: “Τα διδασκόμενα αντικείμενα είναι 17, τα 17 είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά, είναι υπερβολικά πολλά. Πρέπει να μειωθούν. Δεν έχω ακόμη κατασταλάξει, θέλω να ακούσω. Μην ξεχνάτε ότι έχω λίγους μήνες εκεί, δεν διακινδυνεύω να πω την άποψή μου, διαμορφώνω με τον καιρό κι εγώ άποψη, αλλά θα εκφραστούν όλοι οι φορείς και στη συνέχεια, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση θα δούμε πως θα την εφαρμόσουμε. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας θα γίνει την άλλη εβδομάδα”.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η εικόνα του παιδιού που πάει στην Γ’ ή Δ’ ή Ε’ Δημοτικού με τη σάκα με 40 κιλά παρακολουθεί επί πολλές ώρες μαθήματα και επί πολλές ώρες αναγκάζεται να μελετά στο σπίτι όταν επιστρέφει αργά το απόγευμα.

“Τα φορτωμένα παιδάκια με τα βιβλία των πολλών κιλών, για πολλά μαθήματα κάθε μέρα και τα παιδάκια που τελειώνει το ωράριό τους, λες και είναι διπλή βάρδια, αυτό πρέπει να τελειώσει. Εκεί διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες”, επεσήμανε ο Υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε για ακόμη μια φορά το δίπτυχο της πρότασης του που είναι λιγότερη ύλη και περισσότερη παιδείας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: “Λιγότερα μαθήματα περισσότερη παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί”.

“Δεν θέλω να προκαταλάβω, γιατί θα κάνω μια εισήγηση με αυτές τις αρχές στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας λειτουργεί σε Ολομέλεια έχει όμως και τρία τμήματα, ένα τμήμα του αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί θα γίνει η δουλειά”, πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

“Περισσότερος χρόνος στο σχολείο που υπάρχει η διδασκαλία αλλά και η προετοιμασία για την επομένη, να μην υπάρχει δουλειά για το σπίτι τουλάχιστον πολύ δουλειά για το σπίτι και μια κατεύθυνση με λιγότερα μαθήματα. Τα μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά”, λέει.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...
  • europalso   ideascentral