: Πότε ξεκινά η σχολική χρονιά, τι θα γίνει τελικά με την ελεύθερη επιλογή σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει από την 1η Σεπτεμβρίου να είναι στις θέσεις τους για τις προετοιμασίες, .

Το πιθανότερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι πέρσι τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι σχολικές αργίες ορίζονται ως εξής:

Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά
Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου

Ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς – Τι ισχύει

Ο σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος περιλαμβάνει και την ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς, προχωράει κανονικά όπως εξάλλου είπε και από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης:

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε πράξη την ελεύθερη επιλογή σχολείου. Θέλουμε να υπάρχει η δυνατότητα της της κινητικότητας αυτής θεσμικά, πάντα όμως με συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, μέσα από μια λογική του να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά όπου μπορούμε».

Ως προς το πώς θα γίνεται η επιλογή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή συγκεκριμένοι όροι και συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τα οποία θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

Τέλος, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν φαίνεται το σχέδιο αυτό να εφαρμόζεται άμεσα, δηλαδή από την σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά πιθανότατα από την επόμενη.