ΠΟΣΥΠ: Κατανομή οργανικών κενών στα ΚΕΣΥ

ΠΟΣΥΠ: Κατανομή οργανικών κενών στα ΚΕΣΥ

Ανακοίνωση έβγαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλογών Υπουργείου παιδείας, σχετικά με τη κατανομή των οργανικών θέσεων του  διοικητικού προσωπικού στα 71 όλης της χώρας.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΟΣΥΠ επανέρχεται στο μείζον ζήτημα της κατανομής των του  διοικητικού προσωπικού στα 71 ΚΕΣΥ όλης της χώρας.

Καταγγέλλουμε  ότι το έχει προχωρήσει, από το 2018, στην κατανομή των οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΚΕΣΥ, αδιαφορώντας  για το διοικητικό τους  προσωπικό.

Σας επισημαίνουμε ότι από την αναιτιολόγητη αυτή πρακτική  και την σκανδαλώδη αυτή  αδιαφορία, δημιουργήθηκαν οι  εξής παρενέργειες:

  • Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετακίνηση, , μετάθεση, μετάταξη των διοικητικών υπαλλήλων από και προς τα ΚΕΣΥ, με αποτέλεσμα  να υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις μετάθεσης υπαλλήλων από ΚΕΣΥ ΣΕ ΚΕΣΥ, από το 2018, με ότι αυτό  συνεπάγεται για την  επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή.
  • Τα μισά περίπου ΚΕΣΥ όλης της χώρας στερούνται γραμματειακής υποστήριξης διότι δεν μπορεί να πάει διοικητικός υπάλληλος σε ΚΕΣΥ χωρίς την προηγούμενη κατανομή της αντίστοιχης οργανικής θέσης.

Με το Ν.4547/2018 έχουν συσταθεί 71 θέσεις διοικητικού προσωπικού (37 ΠΕ & 34 ΔΕ), χωρίς ποτέ να γίνει η κατανομή τους.

Με την 82417/Ν4/23-05-2019 Υ.Α. του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας  κ. Γαβρόγλου,  λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο, έγινε μόνον η μεταφορά του υπηρετούντος διοικητικού προσωπικού από τα ΚΕΔΔΥ που καταργήθηκαν στα ΚΕΣΥ που ιδρύθηκαν (36 οργανικές και 2 προσωποπαγείς).

  • Σας υπενθυμίζουμε ότι έχετε εγκρίνει θέση για διορισμό στο ΚΕΣΥ Άρτας , στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του ΥΠΑΙΘ για το έτος 2021, ο οποίος δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τον ΑΣΕΠ, διότι το ΚΕΣΥ Άρτας αποτελεί περίπτωση ΚΕΣΥ στο οποίο δεν υπάρχει οργανική θέση, διότι απλά δεν έχει γίνει έως σήμερα η κατανομή των 71 οργανικών θέσεων του Ν.4547/2018.

Κ. Υπουργέ

Ανεξάρτητα από τον οποιοδήποτε σχεδιασμό σας  για τις δομές εκπαίδευσης,  οφείλετε να διασφαλίζετε την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών αυτών καθώς και την απρόσκοπτη υπαλληλική εξέλιξη και κινητικότητα των εργαζομένων τους.

Εδώ και 2 χρόνια με την  ανωτέρω πρακτική, υποβαθμίζετε τις δομές των ΚΕΣΥ και  έχετε σε εργασιακή ομηρία το σύνολο των υπηρετούντων διοικητικών υπαλλήλων τους.

Σας καλούμε άμεσα να ανταποκριθείτε στο εύλογο αυτό αίτημα της ΠΟΣΥΠ και των εργαζόμενων στα ΚΕΣΥ και να υπογράψετε την σχετική Υπουργική Απόφαση κατανομής των 71 οργανικών θέσεων.

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !