Η , πολλάκις σας έχει επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης και στους υπαλλήλους τους, από την άγνοια, την έλλειψη διοικητικής εμπειρίας και τον «βοναπαρτισμό» που πολλές  φορές επιδεικνύουν ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, διαχρονικά!

H ανακοίνωση

Δυστυχώς, η συμπεριφορά, διοικητική, πειθαρχική και ιεραρχική της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Βαμβούρη, η οποία καταγγέλθηκε, με τον πιο έντονο τρόπο από την  Ένωση Διοικητικών  Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας στην Μακεδονία & Θράκη, εκφεύγει, από ότι πιο παράδοξο είχαμε συναντήσει έως σήμερα!

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βρεθεί δημόσιος λειτουργός και μάλιστα γυναίκα η οποία θα «επιτεθεί» με τρόπο ανοίκειο και σκαιό στην μητρότητα και στα αναφαίρετα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, όπως είναι η λήψη της 9μηνης άδειας ανατροφής που αιτήθηκε συνάδελφος μας και Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Όπως  μάλιστα, μας καταγγέλθηκε και από τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ Δράμας κ. Αρναούτη, η συμπεριφορά αυτή της κ. Βαμβούρη, δηλαδή η αναίτια άσκηση πειθαρχικών διώξεων είναι μία συνηθισμένη πρακτική  της, η οποία εκδηλώθηκε και στο δικό του πρόσωπο, αλλά και στα πρόσωπα άλλων εκπαιδευτικών!

Προφανώς, εκτός από την καταφανή εναντίωση της κ. Βαμβούρη, προς τα πρόσωπα που εξ ορισμού θα έπρεπε να είναι συνεργάτες της (αιρετοί ΠΥΣΔΕ, Προϊσταμένη Δνσης, κ. ά.), υπάρχει μία γενικευμένη σύγχυση της, ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας και την  άσκηση των αρμοδιοτήτων της!

Άλλωστε, με ευκολία, λόγο άγνοιας, υποκατέστησε και εσάς, στην  αποκλειστική σας αρμοδιότητα, και παρέπεμψε η ίδια, διοικητικό πολιτικό υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, πράξη την οποία μόνον εσείς μπορείτε να υλοποιήσετε σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα!

κ. Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ, ζητάει την άμεση παραίτηση της κ. Βαμβούρη από την θέση της για λόγους ευθιξίας, δεοντολογίας  και ουσίας!

Η περαιτέρω παραμονή της στην Διεύθυνση, εκθέτει, αποκλειστικά, μόνον εσάς!

Όπως και η υποχρεωτική αποχώρηση της από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε λίγες ημέρες, εξαιτίας της πολύ χαμηλής μοριοδότησης της στην επικείμενη επιλογή και τοποθέτηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι, τόσο για την διατήρηση της στην Διεύθυνση, όσο  και για την μη άσκηση των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων!

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ