ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διαμαρτυρία για την Εποπτεία των Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,Με τον παρόν κείμενο σας εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε με Κοινή Υπουργική Απόφαση να προχωρήσει στη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εποπτών – Ψυχολόγων του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) στο πλαίσιο επέκτασης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων , αγνοώντας την ύπαρξη των συλλογικών οργάνων συνδικαλιστικών και επιστημονικών των που υπηρετούν με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια σε εκπαιδευτικά πλαίσια του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Μάλιστα η κοινοποίηση της απόφασης ήρθε λίγες μέρες μετά τη συνάντησή μας, όπου μας αναφέρατε ότι δε γνωρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, ότι θα ενημερωθείτε και εν συνεχεία θα ακολουθήσει διάλογος με την Ομοσπονδία προκειμένου να αξιοποιηθεί το στελεχιακό δυναμικό των ψυχολόγων που εργάζεται σε εκπαιδευτικές δομές και έχει προσληφθεί με βάση τις προβλεπόμενες αξιοκρατικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

 

Κλείνοντας θεωρούμε ότι θα αποτελούσε ένδειξη μιας ελάχιστης εκτίμησης των επαγγελματικών προσόντων, του έργου και της πολυετούς εμπειρίας των ίδιων των εργαζομένων Ψυχολόγων σε δομές του Υ.Π.Π.Ε.Θ. η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !