Τι είπε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  ο κ. Πιερρακάκης – Παρουσίασε τις προτεραιότητές του για το Υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, ο νεός υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης . Επίσης, ο ίδιος είπε πως «μέχρι τότε πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα με τα υφιστάμενα συνταγματικά δεδομένα ώστε να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να χαθεί περισσότερος χρόνος».

Ακόμα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε: «Δεν μπορεί η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων να έχει περισσότερους φοιτητές στο εξωτερικό από ότι η Ισπανία των 46 εκατομμυρίων κατοίκων. […] Στα σχολεία εργαζόμαστε για να κάνουμε πράξη την ελεύθερη επιλογή σχολείου με συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, διευρύνουμε την εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου, επεκτείνουμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την προώθηση νόμου-πλαισίου για την ειδική αγωγή, την απλούστευση του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εθνικό πρόγραμμα αναβάθμισης κτιριακών υποδομών, τη βελτίωση των απολαβών των εκπαιδευτικών, διάλογο για ένα κοινά αποδεκτό τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και μηχανισμό διαρκών αλλαγών στα προγράμματα σπουδών (π.χ. εισαγωγή μαθήματος τεχνητής νοημοσύνης).

Πάντως, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε: «Η Παιδεία κρίνει το μέλλον της πατρίδας, στο πεδίο αυτό θα κριθούν όλα για τις επόμενες δεκαετίας. […] Πρέπει να είμαστε οπαδοί των πολλών και μικρών αλλαγών που βελτιώνουν τη ζωή μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών. Η ελληνική κοινωνία θέλει να πατήσουμε γκάζι και θα το κάνουμε».