Θυμάστε παλιότερα που μας έλεγαν στο σχολείο ότι θα μας έκανε πολύ καλό να αλληλογραφήσουμε με κάποιο παιδί από άλλη χώρα ώστε να εξασκήσουμε τις ξένες γλώσσες; Να γίνουμε δηλαδή PenPals! Πλέον, και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η όλη διαδικασία όχι μόνο δεν έχει εξαφανιστεί αλλά έχει προχωρήσει και έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες πλατφόρμες, ανάμεσά τους και το start-up PenPals School.

Το PenPals School περιλαμβάνει πάνω από 70.000 χρήστες σε 90 χώρες και μπορεί να προσφερθεί και σε παιδιά από σχολεία αλλά και σε ξεχωριστά άτομα. Μέσω της πλατφόρμας αυτής δεν γίνονται απλά κάποια μαθήματα, αλλά μέσω της “αλληλογραφίας” μαθαίνει ο ένας συμμετέχων την κουλτούρα, τις συνήθειες αλλά και τις εκπαιδευτικές διαδικασίες του άλλου που βρίσκεται κάπου αλλού στη χώρα ή και στον κόσμο.

Το βάρος δίνεται στην ασύγχρονη επικοινωνία για να μπορούν να διευκολύνονται και όσοι έχουν μεγάλη διαφορά ώρας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο ο κάθε μαθητής διατηρεί τον δικό του ρυθμό και δεν θα δυσκολεύει όσους δεν έχουν σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι: