Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κο Αλέξανδρο Κόπτση.

Η συνάντηση στο πλαίσιο γνωριμίας με το νέο Γενικό Γραμματέα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνέχισης του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υποστήριξη της κας Γκίκα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ενημέρωσαν πολύ σύντομα για τις βασικές θέσεις της Επιστημονικής Ένωσης αναφορικά με την εύρυθμη συνέχεια, την αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των δυο υποστηρικτικών της θεσμών (Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε «την πολιτική βούληση για έγκαιρο διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της Ένωσης σε θεσμικά θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», ενώ τονίστηκε «η προσφορά και ο ρόλος του 31χρονου θεσμού στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες εισαγωγής νέων μεθοδολογιών και παιδαγωγικών τεχνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και η απρόσκοπτη συνέχειά του με την υλοποίηση πολύμηνων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία και τη διατήρηση των υποστηρικτικών της θεσμών».
Αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση επί των αιτημάτων της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ