Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον: Πρωτότυπο θερινό πρόγραμμα που αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλάδας

Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον: Πρωτότυπο θερινό πρόγραμμα που αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλάδας

Ένα πρωτότυπο θερινό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Ελλάδας…

Πρόκειται για μία ιδέα του καθηγητή Στέργιου Φωτόπουλου που διδάσκει στατιστική στο Πανεπιστήμιο από το 1985. Κάθε Μάιο από το 2009, έρχεται στην Ελλάδα με μία ομάδα φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές σε διάφορες πόλεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γνωριμία με την ελληνική καθημερινότητα.

Όπως εξηγεί, το πρόγραμμα διαρκεί 6 εβδομάδες και φέτος ξεκίνησαν μαζί με τον συνάδελφο καθηγητή δρ.Τζόιρμαν Τζέφρι, από την Αθήνα όπου επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το Μουσείο, στη συνέχεια πήγαν στη Λαμία, στα Μετέωρα και στους Δελφούς. Έπειτα επέστρεψαν στον Πειραιά όπου πήραν το πλοίο για Χανιά και έφτασαν ως τον Μπάλο, το Γαϊδουρονήσι, την Κνωσό, το Φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ επισκέφθηκαν και τη Σαντορίνη.

Ωστόσο οι εκδρομές αυτές δεν μένουν ανεπηρέαστες από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αφού, όπως εξηγεί ο καθηγητής, τα περασμένα χρόνια ο αριθμός των συμμετεχόντων είχε φτάσει τους 25, ενώ τώρα είναι το πολύ 15: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν έχει σχέση με την αρνητική δημοσιότητα που έχει λάβει η χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά με την προσθήκη νέων προορισμών» εξηγεί, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα προστέθηκαν ανάλογες εκπαιδευτικές εκδρομές σε Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Ταϊλάνδη και Κίνα.
Πηγή

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !