Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην , εφόσον βέβαια κερδίσει τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανέβασε» βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok, με αφορμή τη σχετική ερώτηση που του έκανε ένας 17χρονος στην Τρίπολη.

Αφού με δεικτικό τρόπο ενημέρωσε τους ακόλουθούς του ότι επιστρέφει από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το αυτοκίνητο και όχι με το κρατικό αεροπλάνο (που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μεταβεί στην Κεφαλονιά), δεσμεύτηκε ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «εμείς δεν δουλεύουμε με κολλεγιάρχες, αλλά για μία δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο:

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος.

Στην Τρίπολη είχαμε προχωρήσει στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου.

Η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, σχολές κλείνουν, σχολές δεν ιδρύονται. Ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια.

Του είπα ότι όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολλεγιάρχες, αλλά για μία δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».