: Ο κ. Στρατηγάκης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας,  μιλώντας στην ΕΡΤ ανέλυσε τις αλλαγές της φετινής χρονιάς και το τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι θα ξεκινήσουν για τα Γενικά Λύκεια στις 14 Ιουνίου 2021, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 15 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Δείτε όλο το πρόγραμμα.

«Έχουμε κάποιες αλλαγές. Καταρχάς να πούμε ότι περιμένουμε αυτή τη στιγμή να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των , οι για την .

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής - Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος

Επίσης, υπάρχει ένας συντελεστής, ο οποίος θα καθοριστεί από κάθε και πρέπει να κινηθεί μέσα στο όριο του 0,8 έως 1,2. Και από αυτό τον συντελεστή θα εξαρτηθεί τελικά η , την οποία θα τη δούμε λίγο αργότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη, «πολλά παιδιά μέσα στο άγχος τους να γράψουν καλά πηγαίνουν στις με στόχο να γράψω 19, 20. Όταν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να τον προσεγγίσουν την ώρα που γράφουν, μερικές φορές καταρρέουν. Πρέπει να τους εξηγήσουμε το εξής απλό πράγμα: μερικές φορές το 15 είναι καλύτερο από το 19. Για παράδειγμα στη Χημεία, το 2020 έγραψαν πάνω από 15 5665 μαθητές. Το έτος 2016 έγραψαν πάνω από 19, 6.466. Αυτό τι σημαίνει; Ότι στην πρώτη περίπτωση ήταν καλύτερα τελικά να γράψουν πάνω από 15».

Ο κ. Στρατηγάκης παρουσίασε και το αντίστοιχο παράδειγμα στο μάθημα της Φυσικής όπου το 2015 είχαν γράψει πάνω από 15 4.405 άτομα ενώ το 2016 είχαν γράψει πάνω από 19 5.010 άτομα.

Σε σχέση με την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, τόνισε ότι «η ύλη έχει περιοριστεί. Πιστεύουμε ότι τα θέματα θα κινηθούν σε μία λογική να μην είναι τόσο πολύ δύσκολα γιατί όλοι αναγνωρίζουν και καθηγητές και μαθητές, ότι η τηλεκπαίδευση είναι πολύ πιο κουραστική και πολύ λιγότερο αποδοτική. Συνεπώς, τα παιδιά δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένα όσο αν είχαν κάνει ολόκληρη τη χρονιά διά ζώσης εκπαίδευση».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ