: Επιστολή έστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας, για τους μαθητές που όπως αναφέρουν διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση χωρίς επιπλέον εμπόδια.

Αναλυτικά η επιστολή

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας που δίνουν πραγματική μάχη για τη μόρφωση, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ζωή και η σημερινή κοινωνία.

Είμαστε περήφανοι για τους μας γιατί μπορεί άλλοι να δουλεύουν με εξαντλητικά και ελαστικά ωράρια, άλλοι να έχουν πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις, άλλοι να αντιμετωπίζουν την ανεργία και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, άλλοι να προσπαθούν να ξεπεράσουν προβλήματα υγείας δικά τους ή των οικείων τους, όμως όλοι με θέληση, όρεξη και αυταπάρνηση παλεύουν για μία δεύτερη ευκαιρία.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί επέλεξαν να μην αποδεχτούν τις νέες αδικίες της ενιαίας , των , των ανεπαρκών μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία του Σχολείου. Επέλεξαν να μην πουν ότι «τίποτα δεν γίνεται».

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί επέλεξαν να αμφισβητήσουν τις πολιτικές πρακτικές που τους βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια. Επέλεξαν να οργανωθούν και να αγωνιστούν.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε, πολλές φορές είναι αυτοί που μας δίνουν μαθήματα, μαθήματα ζωής. Μόνο όσοι έχουν θητεύσει στα μπορούν να αντιληφθούν την πραγματική ιδιαιτερότητα αυτών των σχολείων.

Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές μας είναι και δικός μας αγώνας. Μας αφορά όλους. Για μία ακόμη φορά θα βρεθούμε στο πλευρό τους, γιατί το αξίζουν, το θέλουν και το διεκδικούν.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ