: Η υφυπουργός παιδείας, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τόνισε πώς « οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες, δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και το υπουργείο Παιδείας».

Τι γίνεται αν υποψήφιοι νοσήσουν με

Η κ. Μακρή επισήμανε πως το υπουργείο Παιδείας, με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες που έγιναν μέσα στην πανδημία, θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας.

«Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση» είπε.

Σε περίπτωση που ένα παιδί που έχει δώσει εξετάσεις βρεθεί εκ των υστέρων θετικό σε κορονοϊού, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», είπε η κ. Μακρή.

Αναφορικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή τόνισε: «Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή την στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό το θέμα δεν είναι ακόμη ώριμο».

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν στα η κ. Μακρή δήλωσε ότι έχει γίνει ήδη η προκήρυξη για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όσον αφορά στις καινοτομίες που έχει εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας η υφυπουργός επισήμανε στην ΕΡΤ: «Η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η δυνατότητα για το δεύτερο μηχανογραφικό. Δυνατότητα που δίνει στους υποψηφίους των να επιλέξουν κάποια από τις επαγγελματικές σχολές που έχουν αναβαθμιστεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε».

Η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές θα πληροφορηθούν με sms τη βαθμολογία τους και το τμήμα στο οποίο εισάγονται.