: Επιστολή στην υπουργό παιδείας, έστειλε η μητέρα ενός μαθητή που συγκέντρωσε  αλλά δεν περνάει στη σχολή της επιλογής του.

Η επιστολή

Προς το ΣτΕ

Κυρία Υπουργέ, Κύριοι Νομικοί του ΣτΕ

είμαι μητέρα μαθητή που ονειρεύτηκε κάποτε να γίνει αρχιτέκτων. Ενός μαθητή που επί έξι μήνες κλείστηκε στο δωμάτιό του, διαβάζοντας υπομονετικά και σχεδιάζοντας ολομόναχος όποια σύνθεση μπορούσαμε να σκαρφιστούμε με τα χωνιά, τα κουτιά και τα ποτιστήρια που διαθέτουμε. Η ιδιωτική σχολή σχεδίου όπου είχε γραφτεί έκλεισε λόγω των οδηγιών σας. Ο γιός μου έκανε το καθήκον του και μας έκανε περήφανους! Έγραψε ό,τι χρειαζόταν, μάζεψε και προετοιμάστηκε να δηλώσει τις σχολές όπου θα είχε δικαίωμα φυσιολογικά να αναμετρηθεί για την εισαγωγή του. Πού τέτοια τύχη… Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο.

Δε θα σας κουράσω γιατί άλλοι γονείς και κυρίως παιδιά τα έγραψαν πολύ καλύτερα από εμένα.

Θα σας ρωτήσω όμως κυρία Υπουργέ.

Από το 31 Μαρτίου 2021 σας έχει γίνει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με θέμα:

Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις ανισότητες που προκύπτουν για τους μαθητές στη διδασκαλία του Γραμμικού και του Ελευθέρου σχεδίου , και πώς θα εξασφαλιστούν οι ίσες ευκαιρίες και το αδιάβλητο κατά την εξέταση στις , ανάμεσα στους έχοντες και κατέχοντες που έχουν προετοιμαστεί επαρκώς και στη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών που δεν έχουν προετοιμαστεί καθόλου , δύο μήνες πριν τις εξετάσεις, με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης ?

Ήσασταν αλήθεια τόσο απασχολημένη σχεδιάζοντας τον αποτελειωμό των ονείρων της νεολαίας μας, ώστε να μην την απαντήσετε; Μάλλον. Πάντως μην ισχυριστείτε ότι δεν ξέρατε. Διότι γνωρίζατε πάρα πολύ καλά ότι οι μαθητές θα εξεταστούν σε ένα μάθημα που δε διδάχτηκαν ποτέ στο δημόσιο σχολείο με τρόπο τόσο κρίσιμο για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια.

Δεν περιμένω τίποτα από εσάς που με περισσό θράσος απαντάτε με ψεύδη και ανακρίβειες. Περιμένω όμως από τη Δικαιοσύνη αυτής της χώρας, από τους νομικούς, δικαστές και οποιονδήποτε λειτουργό αυτού του κράτους στο ΣτΕ, να μου απαντήσει πόσο νόμιμο, δίκαιο και ηθικό είναι να απαιτεί αυτή η κυβέρνηση να πάρουμε καθηγητές σε ιδιαίτερα μαθήματα για να προετοιμάσουν ένα μαθητή ώστε να εξεταστεί με το δημόσιο ΔΩΡΕΑΝ σύστημα που επιβάλλει το Σύνταγμά μας.

Πραγματικά περιμένω μια απάντηση.

ΔΚ

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ